Tu clínica de Reproducción Asistida en Barcelona.

IMSI

imsiLa tècnica d’injecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides morfològicament seleccionats (IMSI, per les seves sigles en anglès) és una tècnica de laboratori utilitzada en cicles de fecundació in vitro que permet seleccionar els espermatozoides amb millor morfologia i més probabilitat de fecundar.

Què és la IMSI?

La injecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides morfològicament seleccionats (IMSI) és una tècnica de laboratori utilitzada en els tractaments de fecundació in vitro que consisteix a introduir a l’òvul espermatozoides que han estat seleccionats prèviament segons la seva idoneïtat morfològica.

Aquesta tècnica permet observar els espermatozoides a través d’un microscopi de 8.000 augments, 20 vegades més potent que els que s’utilitzen habitualment per realitzar la ICSI (400 augments). Això permet examinar de manera exhaustiva els nuclis i les membranes dels espermatozoides per seleccionar aquells amb la millor morfologia interna i descartar els que presenten anomalies.

L’objectiu de seleccionar els espermatozoides sense alteracions morfològiques és augmentar les possibilitats d’èxit en la implantació del preembrió i reduir el risc d’avortament.

Quan es recomana?

  • Després de dues fallades reiterades o més d’implantació.
  • En casos d’avortaments de repetició (dos o més).
  • Quan es detecta un grau elevat de fragmentació de l’ADN.
  • Si existeix oligoteratoastenozoospèrmia (quan la concentració, mobilitat i morfologia dels espermatozoides són més baixes del necessari per aconseguir un embaràs natural). Aquesta tècnica, en canvi, no es recomana si el semen té menys d’un milió d’espermatozoides de concentració.
  • No es pot aplicar de manera indiscriminada en tots els casos d’infertilitat, però és de gran utilitat en situacions molt concretes.
Última actualización: Junio, 2017
Descubre ahora cómo podemos ayudarte
Top