Com es calculen les taxes d’èxit?

Les taxes d’èxit es calculen a partir del resultat positiu de l’hormona Beta hCG, primer senyal d’una gestació, mesurada a partir dels 14 dies de la transferència.

Quines són les taxes d’èxit al CIRH?

  • Taxa d’èxit de la inseminació artificial
  • Taxa d’èxit de la fecundació in vitro

Cada tractament de reproducció assistida ofereix possibilitats molt diferents de quedar-se embarassada. Aquestes depenen, en gran manera, de l’edat de la pacient —excepte quan recorrem als òvuls d’una donant.

Inseminació artificial

La inseminació artificial és una tècnica de reproducció assistida que consisteix a introduir espermatozoides procedents d’una mostra de semen a l’úter. És la tècnica de reproducció assistida més senzilla.

IAC: inseminació artificial conjugal amb semen de la parella

La inseminació artificial conjugal és una tècnica mitjançant la qual s’introdueixen a l’úter espermatozoides de la parella seleccionats d’una mostra de semen especialment preparada. Per a això s’utilitzen els espermatozoides de més qualitat i mobilitat perquè puguin arribar a fecundar l’òvul.

Les probabilitats d’èxit d’aquest tractament varien segons l’edat de la dona. Així, les dones de 34 anys o menys que se sotmeten a aquesta tècnica tenen una taxa d’embaràs del 18 %. Per a les dones d’entre 35 i 37 anys, la taxa d’èxit és del 14 % i, per a les que tenen 38 anys o més, la taxa és d’un 11 %.

IAD: inseminació artificial amb donant de semen

En la inseminació artificial amb semen de donant (IAD) s’introdueixen a l’úter espermatozoides prèviament seleccionats i procedents d’un donant de semen. La qualitat i quantitat dels espermatozoides són òptimes, ja que procedeixen d’homes donants als quals es realitzen estudis mèdics i psicològics minuciosos, cosa que permet augmentar les probabilitats d’embaràs.

Les dones de 34 anys o menys que recorren a aquesta tècnica tenen una taxa d’embaràs del 30 %. Les dones d’entre 35 i 37 anys, un 17 %, i la taxa de les que tenen 38 anys o més és d’un 16 %.

Fecundació in vitro

La fecundació in vitro (FIV) és una tècnica de reproducció assistida en la qual la fecundació de l’òvul per l’espermatozoide es realitza al laboratori, per part dels nostres experimentats biòlegs. Avui, existeixen 4 possibilitats de fecundació in vitro: amb òvuls propis i semen de la parella, amb òvuls propis i semen d’un donant, amb òvuls d’una donant i semen de la parella o amb òvuls d’una donant i semen d’un donant.

Fecundació in vitro amb òvuls propis

La fecundació in vitro amb òvuls propis i semen de la parella o d’un donant consisteix a fecundar els òvuls prèviament extrets, amb els espermatozoides de la parella o d’un donant.

En la fecundació in vitro, l’edat de la dona és el factor determinant per a l’èxit del tractament. Així, la taxa d’embaràs mitjana acumulada (la que obtenim utilitzant tots els embrions obtinguts en un mateix cicle) per a dones de 34 anys o menys és del 78 %. Per a dones d’entre 35 i 37 anys, la taxa se situa en el 63 %; per a aquelles que tenen entre 38 i 40 anys, és d’un 54 %, i, finalment, per a les que tenen 41 anys o més, la taxa d’embaràs és d’un 38 %.

Fecundació in vitro amb òvuls d’una donant

Qualsevol dona neix amb una reserva predeterminada d’òvuls. Amb l’arribada de la pubertat, aquestes cèl·lules inicien el seu cicle de maduració. A partir dels 35 anys d’edat, de manera natural, la quantitat i la qualitat dels òvuls decreix de manera cada vegada més acusada.

Així, doncs, a causa, principalment, de l’edat o de qualsevol altre factor que afecti directament l’òvul, el teu metge et pot recomanar recórrer a la donació d’aquesta cèl·lula per part d’una donant.

Aquell òvul provindrà sempre d’una dona menor de 35 anys, que ha superat uns controls genètics i de salut exigents.

Aquella cèl·lula serà fecundada al nostre laboratori amb un espermatozoide de la teva parella o, segons el cas, amb el d’un donant masculí.

Així, doncs, l’edat de la dona no influeix en la fecundació in vitro amb òvuls de donant, ja que la de la donant d’aquests oòcits sempre serà de menys de 35 anys.

Gràcies a aquesta tècnica, la taxa d’embaràs mitjana acumulada per cicle de recepció d’oòcits (la que obtenim utilitzant tots els embrions obtinguts en un mateix cicle) per a les dones és d’un 79 %, sense que importi la seva edat.