La meva parella és una altra dona

Cada vegada és més habitual que dones sense parella vinguin a una clínica de reproducció assistida per aconseguir el seu embaràs.

Si aquest és el teu cas, t’expliquem a continuació com t’ajudarem en el CIRH a aconseguir el teu embaràs.

Les proves mèdiques

Abans de començar, és recomanable realitzar un estudi hormonal i una analítica sanguínia amb serologia, per tal de poder descartar alteracions que poguessin dificultar l’embaràs.

A més d’aquest estudi, segons el cas de la dona, serà necessari dur a terme altres proves: és el cas de la histerosalpingografia, un examen mèdic que aporta informació sobre les trompes de Fal·lopi (si estan obstruïdes o si, al contrari, són permeables) i també sobre l’úter (quina forma té, quina n’és la mida i en quina posició està). Aquesta prova es recomanarà a dones que van intentar aconseguir el seu embaràs anteriorment i no el van aconseguir; dones amb antecedents d’infecció pelviana cirurgia pelviana.

L’elecció del tractament

El resultat de les proves determinarà l’elecció del tractament:

Inseminació artificial amb semen de donant

Aquesta tècnica es recomanarà a les dones que obtinguin resultats dins de la normalitat en les proves mèdiques.

Fecundació in vitro amb semen de donant

Segons els resultats obtinguts, directament es proposarà a la dona aquesta tècnica, que compta amb més probabilitats d’èxit.

ROPA

Aquest tractament permet que ambdós membres de les parelles de dones homosexuals participin activament en el cicle de fecundació in vitro.


Com és el donant de semen?

La Llei espanyola de reproducció assistida determina que és l’equip mèdic l’encarregat de seleccionar el donant de semen més adequat a les característiques de la dona. D’aquesta manera, totes les donacions són anònimes.

Així, l’equip mèdic del CIRH seleccionarà un donant de semen amb característiques físiques d’acord amb la dona que realitza el tractament, així com un grup sanguini igual o compatible.

Les mostres provenen de donants de semen joves i sans que passen estudis de salut.

Taxes d’èxit

L’edat és el factor que més influeix sobre les probabilitats d’aconseguir l’embaràs després d’un tractament de reproducció assistida. Així, les dones que realitzen una inseminació artificial amb semen de donant comptaran amb un 17-20 % de probabilitats si tenen menys de 35 anys, i un 15 % si tenen entre 35 i 38 anys.

En cas de realitzar una inseminació artificial sense èxit, es valoraran les característiques de la dona en cada cas per determinar quants intents més és recomanable fer abans d’intentar aconseguir l’embaràs amb una fecundació in vitro.

En el cas de dones de més de 38 anys, serà recomanable valorar l’opció de recórrer a una fecundació in vitro amb donant de semen.

L’estimulació

En la majoria dels casos, s’indica una estimulació amb dosis baixes d’hormona FSH, que s’acostuma a iniciar el tercer dia del cicle, amb una dosi de 50-75 UI a través d’una injecció subcutània administrada diàriament per la mateixa dona que segueix el tractament.

A partir del tercer o quart dia d’estimulació, s’iniciaran els controls ecogràfics, que permetran veure la mida dels fol·licles. Quan aquests mesurin al voltant de 18 mil·límetres, s’indicarà l’administració d’una injecció d’HCG, que causarà l’ovulació.

Entre 24 i 36 hores després d’aquesta darrera injecció, es programarà la inseminació.

La inseminació artificial

La mostra de semen per a la inseminació artificial es prepararà una hora i mitja abans de la inseminació en el nostre laboratori d’andrologia, situat a les instal·lacions del CIRH.

La inseminació serà un procés senzill: es col·loca un espèculum a la vagina per tal que el ginecòleg pugui veure el coll de l’úter, i amb una cànula fina ell mateix introdueix la mostra de semen a l’úter de la dona.

14 dies després, es pot realitzar la primera prova d’embaràs.

En el CIRH no tenim llistes d’espera, de manera que si estàs interessada a començar el teu tractament, només has de demanar la teva primera visita.