Per a ella - CIRH

En el cas d’una dona, els motius relacionats amb la dificultat per aconseguir l’embaràs poden tenir relació amb diversos factors, de tipus ovàric, genètic, tubari, uterí, etc. Per aquest motiu, en tots els casos és necessari realitzar una anàlisi completa que inclourà algunes de les proves mèdiques següents:

Anàlisi hormonal:

A través de l’anàlisi hormonal, s’estudien les hormones més implicades en la reproducció, anomenades FSH (fol·liculostimulant) i LH (luteïnitzant). Aquesta informació ens permet conèixer el nombre d’òvuls dels quals disposa una dona i saber amb més exactitud quina és la seva capacitat per ovular.

Ecografia:

L’ecografia permet veure la forma de l’úter i l’estat de l’endometri (la zona on els embrions s’implantaran). Amb aquesta imatge es poden descartar patologies que dificultin la implantació de l’embrió, com l’endometriosi. S’avaluen també els ovaris, i s’inclou un recompte de fol·licles antrals que ens dóna també una idea de la reserva ovàrica.

Histerosalpingografia:

La histerosalpingografia, també anomenada radiografia de trompes, és una prova important que, realitzada 3 o 4 dies després del sagnat menstrual, ens permet veure la forma interna de l’úter i de les trompes, i saber si aquestes estan obstruïdes o són permeables.

Histeroscòpia:

La histeroscòpia es tracta d’una prova que permet diagnosticar aquelles dones que presenten malformacions a l’úter, com pòlips o miomes que dificulten l’embaràs. Segons el cas, aquest examen es realitzarà amb anestèsia local o general.